torsdag 5 november 2015

Pilgrimsresa till Assisi den 12-18 mars 2016



i den helige Franciskus fotspår
12-18 mars 2016

(OBS! Resan är framflyttad till den 28 april-4maj 2015)


En yttre och inre resa för dig som söker vila och frid och som vill utvecklas som människa samtidigt som du får uppleva vacker natur och unik kultur.

Vi kommer att tillbringa sex fantastiks dagar på en av de heligaste platserna på jorden, Assisi i Italien. Assisi är känt för sina helande och fridfulla energier, sina vackra gamla hus och gränder och milsvida utsikt över det böljande Umbriska landskapet omgivet av mjuka kullar.

Berit von Scheven bjuder tillsammans med dottern Maria in till en andlig resa i den helige Franciskus fotspår. De som åkte med oss på våra tidigare resor är alla mycket nöjda. 

Den helige Franciskus levde och verkade i Assisi på 1200-talet. Han har mycket att säga dagens människorna som söker sanning, renhet och frid. Vi stiftar även bekantskap med den heliga Klara, en av Franciskus lärjungar. Vi vandrar vi runt i den väl bevarade staden och besöker platser som betytt mycket för dem båda.

Det italienska helgonet Franciskus är idag en symbolfigur för fred, ekologi, enkelhet och ödmjukhet – och mycket aktuell nu under påve Franciskus ämbete.

Vi kommer att bo på ett centralt beläget kloster med vacker utsikt och träffas där för att ta del av Franciskus livsvisdom. Du får också gott om tid att reflektera över det vi prata om, njuta av platsen och naturen och umgås med andra  i gruppen.

Det finns också möjlighet till individuell vägledning av Berit eller undervisning i italienska/tolkning av Maria.


Inga kommentarer: